Tedavinin esas amacı dışında bir de estetik açıdan kişiye rahatlık sağlaması bulunuyor. Bu, hem dişlerin beyazlığını yansıtmak hem de sağlamlık açısından önem taşıyor. Dişlerde oluşmuş bulunan çürükler, yapısal olarak bozukluk yarattığında dolgu işlemi gerçekleşemecek demektir, bu gibi durumlarda bilinen en etkin yöntem ise kaplama yaptırmaktır. Burada amaç, dişi kurtarmaktır. Bugün evlilik listelerine giren bu tedavi, özellikle ön dişlerde meydana gelen tahribatların giderilmesinde önemli biryer tutuyor.
Protezin en önemli özelliği doğal görünüme en yakın seçenek olmasıdır, ayrıca çiğneme ve konuşma yeteneğinin başarılı birşekilde devam etmesini sağlar.
Bu tedaviyi, on sekizyaşından büyük ortodonti tedavisine devam etmeyen ve kırık ya da çürük nedeniyle dişlerinde tahribat görmüş herkes yaptırabilir.
Metal destekli olmaları nedeniyle dayanıklık açısından krom-nikel ya da krom-kobalt olmaları önemli bir avantajdır. Diş eti kenarlarında koyuluk meydana gelen bu kaplamalar ön dişler için tavsiye edilmiyor.
Diğer yandan zirkonyum destekli metal kaplamalar doğal görünümü itibariyle estetik bir kazanç sağlar. Işık geçirgenliği ile parlaklığı sağladığı gibi metal kronlarda olduğu gibi diş eti bölgesinde koyuluk barındırmaz, bu kaplamalar ayrıca insan bedeni ile yüzde yüzlük bir oranda uyum gösterir ve reaksiyon oluşturmaz.
Bir de full porselen kaplamalar vardır, bunlarda metal kullanılmadığı gibi doğal dişe yakın en biinen tedavidir. Bu kaplamalar dahil tüm kaplamaların da elbette bir ömürleri bulunuyor. Kullanımda gösterilen hassasiyete göre ortalama olarak on yıl süre ile kullanılabilinir, ancak iyi bakım ve temizliğin disiplin edilmesi sonucu bu süre daha da uzayabilir. Bakım esnasında dikkatsizlik yaşanır ya da bakımda kesinti yaşanırsa ağız kokusu, diş çürüğü, lekelenme ve enfeksiyon görülmesi de yaşanabilir.
Tedavi hakkında daha genişkapsamlı bilgilere http://www.estetikdishekimligi.org/lamine-dis.htm sayfasından ulaşabilirsiniz