1. Gizli olduğunu düşündüğünüz bilgilerinizi güvenli ortamlarda tutun. Çünkü kaybolabilir, çalınabilir yada zarar görebilir.
2. Önemli bilgilerinizi kaybettiğinizi düşünün? Bu yüzden bilgilerinizi belirli aralıklarla yedekleyin. Bilgilerinizi yedeklediğiniz alanı koruyun. Bilgilerinizle yedeklerinizi farklı ortamlarda tutun.
3. Şifrelerinizi belirli aralıklarla değiştirin ki sosyal mühendislik saldırılarından korunun, kolay tahmin edilebilir şifreler kullanmayın, şifrenizi en az 8 karakter olacak şekilde kullanın.
4. Bilgisayarınızı eviniz gibi düşünün, güvenlik önlemleri alın (Anti virüs, Anti casus, Anti Spam)
5. Orijinal ekipmanlar kullanın. Lisanssız yazılım kullanmak suçtur! Bedava diye bilgisayarınıza her programı yüklemeyin.
6. Bilgisayarınızı kullanmadığınız zamanlarda kapatın veya kilitleyin. Ekran koruyucusuna şifre koyun, bilgisayar açılış ekranına şifre koyun ve bütün kullandığınız şifrelerin farklı olmasına dikkat edin.
7. «Bilmediğin şey kötüdür» anlayışı ile hareket etmeli, bilmediğiniz kaynaklardan gelen e postaları açmadan silin, bilgileriniz çalınabilir, kopyalanabilir yada zarar görebilir.
8. Takip edilebileceğinizi yada izlenebileceğinizi unutmayın. Gizliliği yüksek seviyede olan verileri
internette paylaşırken dikkatli olun.
9. Bilgi güçtür, bilgi güvenliğini daha fazla nasıl artırabileceğinizi araştırın. Bilgilerin her türlü ortamda saklanabileceğini unutmayın, örneğin bir bilgisayarın işletim sistemi yenilense dahi eski bilgilere ulaşılamayacağını sanmayın.
10. Size ait olanı vermeyin, başkalarının verilerine izinsiz erişmeye kalkmayın, %100 güvenli alan yoktur.